Bewegend Leren

& Leren Bewegen!

Waarom Monkey Moves School?

Het menselijk lichaam is niet ontworpen om langdurig op een stoel te blijven zitten, echter dit is toch precies wat er veel gebeurt binnen een school. Nederlands onderzoek laat zien dat kinderen ongeveer twee derde van de schooldag zittend in de klas doorbrengen (van Stralen, e.a., 2013).

Wij geloven dat (school)kinderen moeten bewegen. Bewegen laat het bloed stromen, het stimuleert de creativiteit en het breekt de monotonie van het stilzitten achter een bureau. Om optimaal te kunnen leren is het belangrijk dat kinderen fysiek bezig zijn, door te bewegen en/of iets aan te raken.

Hoe brengen we meer beweging in de schooldag?

We breken met de traditionele gedachte dat zittend leren de meest effectieve en meest gebruikte manier is om te leren. Door kinderen in beweging te brengen én het brein te prikkelen zijn we vernieuwend, terwijl we ‘gewoon’ aansluiten bij huidige lesmethodes. En dat allemaal laagdrempelig en gemakkelijk in te zetten, zonder ingewikkelde kabeltjes en stekkertjes. Mat uitrollen, QR-code scannen, instructiefilm bekijken en aan de slag. Energizers of beweegverhalen aan zetten op het digibord en bewegen maar! Zo simpel kan het zijn.

Veel bewegend leermethoden vragen jou als docent om van een heel nieuwe methode gebruik te gaan maken. Wij sluiten aan bij wat jij al gebruikt. Zo kun je snel aan de slag en bespaart Monkey Moves School jou tijd! Fijn!

Bij deze scholen zijn we al actief:

Wat biedt Monkey Moves School?

Volledige ondersteuning van leerkrachten (en daarmee schoolbesturen) op het gebied van bewegend leren. Wij helpen met het implementeren en borgen van bewegend leren op jouw school. Bewegend leren met Monkey Moves School betekent duurzaam meer bewegen! Dat is onze belofte aan jou.

Denk bijvoorbeeld aan een train-de-trainer cursus over bewegend leren en de duurzame implementatie hiervan op scholen, ondersteuning door inzet van een (sport)professional als ook een fysiek bewegend leren pakket.

Monkey Moves School is een sociale onderneming. Dat betekent dat IMPACT maken op de volgende generatie ons ultieme doel is!

Bewegend leren implementeren

De start van dit traject is een inspiratiesessie en een brainstormsessie met het team. Belangrijk om duidelijk te hebben waar de behoeftes van de school liggen op het gebied van bewegend leren. De uitkomst van deze sessie zal het startpunt van het implementatie traject zijn. Samen met een kern-groep uit het team maken we een plan van aanpak. Deze wordt middels kleine ‘build-measure-learn’ loops, getest en gefinetuned. Zodat binnen de school een werkwijze ontstaat die ook echt bij de school past.

Van hieruit gaan we het team trainen (train-de-trainer workshops), om ook echt een duurzaam effect te bewerkstelligen.

Inzet van een (sport)Professional

Hoge werkdruk en te weinig personeel? 

Wij helpen graag met de inzet van een (sport)professional op het gebied van bewegend leren. Wij gaan met een groepje leerlingen aan de slag met bewegend rekenen, terwijl de rest van de klas bezig is met het reguliere lesaanbod.  

Bewegend leren pakket

Wat kan je verwachten van ons bewegend leren pakket?

  • Unieke bewegend leren matten inclusief handleiding met QR-Codes
  • Energizers (actieve lesonderbrekingen) voor op het digibord
  • Beweegverhalen voor in de klas
  • Unieke app (Monkey Moves play) voor ouders en kinderen om thuis meer te bewegen

Producten waar kinderen zelf mee aan de slag kunnen, zodat jij als leerkracht ontlast wordt in de klas! 

Hoe is Monkey Moves School ontstaan?

Twee toppartijen slaan de handen in één. Leer Bewegend en Monkey Moves hebben hun krachten gebundeld.

Leer Bewegend is al jaren een succesvolle opleider en producent voor actief onderwijs. Leer Bewegend heeft een eigen bewegend leren onderwijsmethode op het gebied van taal en rekenen. De onderwijsmethode heeft als doel zo veel als mogelijk aan te sluiten bij de belevingswereld van leerlingen. 

Monkey Moves leert kinderen sinds 2015 de start van een leven lang gezond bewegen. Met de unieke wetenschappelijk onderbouwde Multisport Methode van Monkey Moves leren kinderen een breed scala aan motorische, sociaal-emotionele- en cognitieve vaardigheden op een non-competitieve manier. Inmiddels zijn de Monkey Moves activiteiten in 27 regio’s door heel Nederland te vinden met Clubs, KDV&BSO ondersteuning en apeleuke evenementen.

Deze unieke aanpak is nu eindelijk ook beschikbaar voor het basisonderwijs! Monkey Moves is een Erkende Interventie van Kenniscentrum Sport, daar zijn we trots op!

Meer weten over Monkey Moves school voor jouw organisatie?

Pre-order nu en ontvang
15% korting!

Claim nu vrijblijvend jouw kortingscode door onderstaand formulier in te vullen en te verzenden.

Bewegend leren Informatie aanvragen

Nu Starten!

Vraag snel vrijblijvend alle informatie aan.

Je download start bijna!

Vul hieronder je e-mailadres in en we sturen je de download link, zodat je deze kunt downloaden en uitprinten.

Als dank voor het downloaden van dit bestand krijg je ook elke maand onze beweegkalender en heel soms een ander promotioneel e-mailtje

JE download wordt verstuurd!

TIP: Wacht met het aanvragen van je volgende download tot je deze ontvangen hebt.