Bewegend Leren

& Leren Bewegen!

Om optimaal te kunnen leren is het belangrijk dat kinderen fysiek bezig zijn, door te bewegen en/of iets aan te raken.

Het menselijk lichaam is niet ontworpen om langdurig op een stoel te blijven zitten, echter dit is toch precies wat er veel gebeurt binnen een school. Schoolkinderen moeten bewegen. Bewegen laat het bloed stromen, het stimuleert de creativiteit en het breekt de monotonie van het stilzitten achter een bureau.

Twee Toppartijen slaan de handen ineen

Leer Bewegend is al jaren een succesvolle opleider en producent voor actief onderwijs. Leer Bewegend heeft een eigen bewegend leren onderwijsmethode op het gebied van taal en rekenen. De onderwijsmethode heeft als doel zo veel als mogelijk aan te sluiten bij de belevingswereld van leerlingen. In onze onderwijsmethode worden o.a. reken- en taalmatten gebruikt. Met bijpassende werkvormen worden de leerprestaties van leerlingen versterkt. Daarnaast geven wij een concreet product in handen waar ook de onderwijsprofessional na een traject verder mee kan werken.

Monkey Moves leert kinderen sinds 2016 de start van een leven lang gezond bewegen. Met de unieke wetenschappelijk onderbouwde Multisport Methode van Monkey Moves leren kinderen een breed scala aan motorische, sociaal-emotionele- en cognitieve vaardigheden op een non-competitieve manier. Inmiddels zijn de Monkey Moves activiteiten in 25 regio’s door heel Nederland te vinden met Clubs, KDV&BSO ondersteuning en apeleuke evenementen. Deze unieke aanpak is nu eindelijk ook beschikbaar voor het basisonderwijs! Monkey Moves is een Erkende Interventie van Kenniscentrum Sport, daar zijn we trots op.

Aansluiten bij jouw methode!

Veel bewegend leermethoden vragen jouw als docent om van een heel nieuwe methode gebruik te gaan maken. Wij sluiten aan bij wat jij al gebruikt. Zo kun je snel aan de slag en bespaart Monkey Moves School jou tijd! Fijn!

ICT om jou te ontlasten

ICT en techniek (of kabeltjes en stekkertjes zoals wij het vaak noemen) zijn niet een doel om te behalen, maar moeten alleen als middel ingezet worden om jou te ontlasten. Bij Bewegend Leren van Monkey Moves School zetten we het zo in dat jij snel aan de slag kunt met de leerlingen én de leerlingen zelf snel aan de slag kunnen en verder kunnen gaan op hun eigen tempo.

Geen felle lampen, donkere ruimten, schermen en high tech oplossing die implementatie lastig maken, maar simpele en doeltreffende oplossingen om in beweging te komen.

Wat biedt Monkey Moves School

  • Unieke bewegend leren matten inclusief opdrachten
  • Actieve lesonderbrekingen voor op het digibord
  • Unieke app voor ouders en kinderen om thuis meer te bewegen

Alles uiteraard ondersteund met goede train-de-trainer cursussen en uitgebreide hulp bij het implementeren en borgen van bewegend leren op jullie school. Bewegend leren met Monkey Moves School betekent duurzaam meer bewegen! Dat is onze belofte aan jou.

Monkey Moves is een sociale onderneming dat betekent dat IMPACT maken op de volgende generatie ons ultieme doel is!

Meer weten over Monkey Moves school voor jouw organisatie?

Bij deze organisaties zijn we al actief:

Logo Monkey Moves School

Bewegend leren Informatie aanvragen

Nu gesubsidieerd starten!

Er staat nu tijdelijk een subsidie open die jij als school(stichting) kan inzetten om Bewegend Leren te implementeren. Vraag NU de informatie aan via onderstaande knop. Wij helpen je heel graag van A-Z.

Je download start bijna!

Vul hieronder je e-mailadres in en we sturen je de download link, zodat je deze kunt downloaden en uitprinten.

Als dank voor het downloaden van dit bestand krijg je ook elke maand onze beweegkalender en heel soms een ander promotioneel e-mailtje

JE download wordt verstuurd!

TIP: Wacht met het aanvragen van je volgende download tot je deze ontvangen hebt.